Gas vid Arla den 26 jan kl 19.30!!

Nu är det faktiskt allvar!! I torsdags så spolade Magnus och Anders Dahl ledningen till Arla med kvävgas – för att få bort syret ur ledningen så man inte får en blandning av syre och biogas. Med syre i ledningen blir gasen explosiv – ren metan brinner inte. En fantastisk milstolpe! Arla har använt el istället för olja nu en period – bra pris – men just nu är deras elpanna ur funktion och då måste vi vänta tills den fungerar igen innan vi kopplar in gas. De måste ha elpannan som backup. Men snart bränns gas ”på riktigt”! Vi tackar alla för ett gott samarbete så långt!!

Gasfacklan är ju igång lite till och från,har inte sett den brinna eftersom lågan bara syns på kvällen och då har jag inte varit där.

Det är nästan så man inte förstår att det är sant…

I onsdagskväll var alla delägarna på plats i Bro. Först tittade vi på anläggningen och sen hade vi möte. Diskuterades majsodling och biogödsel bl a. Det gäller att hålla koll på ekonomin. Naturligtvis så vill man ha bra betalt för sin majs, men eftersom man också är delägare så är det viktigt att det blir rätt nivå för Brogas.

Annonser

4 thoughts on “Gas vid Arla den 26 jan kl 19.30!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s