Rapport från Brogas…

Varje gång jag skriver så tänker jag att nu – nu skall det bli mer ofta! Men tyvärr, tiden bara springer iväg. Hur som helst så är anläggningen igång. Fungerar inte klanderfritt, men vi får väl räkna det som uppstart ännu. Xergi är kvar och hjälper till, skall försöka få en jämn produktion innan de lämnar över. Det funkade väldigt bra i början, men sen blev det problem bl a med en och annan sten i substratet ( fastgödsel) som i sin tur slog ut pumpen. Det tillsammans med en del andra saker har gjort att produktionen inte legat på topp. Arla har också behövt en inkörningsperiod med sin panna, men vi får hoppas att det snart rullar på igen.

Alla inblandade har iallafall uppfattningen att det är en bra anläggning, det känns skönt. En del inkörningsproblem får man väl räkna med, men tiden går fort och nu önskar vi oss en stabil produktion för att kunna förse Arla med gas.

Vårbruket har redan börjat, det gick/går otroliggt snabbt i år. Vi planerar för 250 ha majs till anläggningen, 50 ha mer än i fjol.

Substrat just nu är gödsel, majs och morötter. Slakteriavfall på väg in, men eftersom gasproduktionen var så hög för ett tag sedan ville man vänta med det, det gäller ju att ha rätt recept. Får se hur det blir nu när det varit lite dålig produktion ett tag – även om det inte beror på substratet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s