Biogasdag Lövsta

Hejsan

I onsdags var jag i Uppsala på en biogasdag arrangerad av Biogas Öst, JTI, SLU och Hushållningssällskapet. Det var en mycket trevlig dag med föreläsningar om olika projekt som antingen håller på eller som snart ska påbörjas, bl.a. rening av rågas med aska, biogastraktorer och processintern metananrikning. Dessa kommer nog att komma upp på bioenergiportalen så småningom.

Efter lunch så var det studiebesök på Lövstas biogasanläggning och även visning av JTI:s mobila biogasanläggning. Det var intressant och roligt. Jag hann dock inte prata med alla jag ville prata med men sånt händer. Hoppas på fler möjligheter framöver.

Det börjar närma sig start för vårt omrörarbytesprojekt. Dock har vi inte hunnit köra färdigt första skörden än så det är mycket som hänger i luften. Förhoppningsvis är den färdig så vi kan börja tömma till helgen. Annars kan de bli jobbigt..

Vi har producerat 87685 kWh el maj månad. Det märks att vi har dragit ner på fastinmatningen. En normal månad ligger vi nog på ca 100-110 kWh. Sivert har försökt så gott det går att bara mata sådant som inte är halm och långfibrigt och det har givit resultat inne i rötkammaren. Ihop med sänkning av nivå så ser det bättre och bättre ut. Ev. ska vi försöka oss på att spola sönder ovanifrån innan vi tömmer allt. Vi får se.

God natt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s