Uppdatering

20130611_174232[1]

Hej

Lite senare än vad jag hade tänkt men här följer en uppdatering av arbetet.

Under onsdagen förra veckan så blev Anders tankservice klara med rensugningen. Det tog lite längre tid än beräknat, men som tur var så hade vi tagit luft för det i tidsplanen.

Niclas Åkesson från Iron Design började med hjälp av Peter Rauch från SMT i vena på morgonen med att demontera den toppmonterade omröraren. När den väl stod på backen kunde arbetet med att lyfta den nya platformen på plats inledas. Den ställdes ovanpå det stativ som omröraren stod på innan. Dit upp har vi nu en stege, där vi kan justera en av de nya omrörarna i både höjd- och sidled.

Innan vi åkte hem för dagen så hann vi även börja att ta ner en av de stora inne i rötkammaren.  

20130612_133721[1]20130612_133712[1]

20130612_134629[1]

Så väl till lunch på torsdagen så hade vi hunnit demontera de stora invändigt och lyfta ut delarna ur rötkammaren. Dessa ska jag imorgon skicka iväg till Stamo. Allt som återstår för att göra i ordning pallarna är den sista motor/växellåda-delen som fortfarande sitter uppe. Den blir tillgänglig imorgon bitti för mig.

Så från eftermiddagen på torsdagen fram tills morgonen på måndag så hände inte speciellt mycket, mer än att Sivert fick pumpa ner en ganska betydande mängd vatten från taket under helgen. Det blir en ganska stor yta som samlar regnvatten när taket ligger nere och för att inte riskera att bryta av mittenstolpen så pumpar vi bort regnvattnet allt eftersom.

20130612_133737[1]

 20130617_090405[1]

Så igår, måndags, så kom den danska firman LJM äntligen fram och kunde påbörja monterandet av de nya omrörarna. Har inte hunnit ta kort på dem men det kommer. Förhoppningsvis är de klara redan på torsdagen men det är kanske mer realistiskt att de är klara på midsommarafton. Vi har även idag förberett och kopplat in en lånad dieselpanna från Odensviholm som vi ska ha för att värma med när vi äntligen kan börja fylla rötkammaren igen.

Mer uppdatering följer.

Hejsålänge

1 tanke på “Uppdatering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s